Tegels op wanden en vloeren brengen vele voordelen met zich mee:
tegels zijn hygiënisch; nemen geen stof op; zijn makkelijk te onderhouden; goede tegels gaan uw leven lang mee; zijn zeer geschikt voor vloerverwarming; en u heeft een ruime keuze: van vierkant tot rond, stenen uit de natuur tot knal rode tegels en van glad tot een grove structuur.
Prijs tegels per m2
Tegels worden over het algemeen verkocht per m2. Reken vooraf uit hoeveel m2 u nodig heeft en houd daarbij rekening met snijverlies. Heeft u een badkamer met bijvoorbeeld 10 m2 aan tegels dan kunt u uitgaan van een snijverlies van 1 m2, bij 15 m2 met 1,5 m2 enzovoort.
Soorten wand- en vloertegels
Wilt u precies weten wat de prijs is van de meest geschikte tegel voor uw situatie en wellicht ook de prijs voor het laten plaatsen van tegels? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. De specifieke informatie die u zonder verplichtingen ontvangt stelt u in staat om de best passende tegel tegen de laagste prijs te vinden.
De prijzen van tegels lopen zeer uiteen. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt; hoe exclusiever, groter en steviger de tegel, des te hoger de prijs. Gaat u voor de tijdloze schoonheid van natuursteen of voor de vele variaties die mogelijk zijn met keramische tegels? Voor ieder interieur en budget zijn er tegels beschikbaar, maar waar dient u aan te denken bij het kiezen van een tegel?
De twee meest voorkomende materialen voor tegels zijn natuursteen en keramiek:
Natuursteen tegels
Natuursteen is zoals de naam het al zegt een echt natuurproduct, wat uw huis een uniek karakter geeft. De steen is afkomstig uit een steengroeve, waardoor iedere steen anders is. Bij normaal gebruik gaat deze sterke tegel uw leven lang mee. Bekende natuursteensoorten zijn:
Leisteen, Hardsteen, Kalksteen, Kwartsiet, Graniet, Marmer
Keramische tegels
Keramische tegels bestaan uit gebakken aarde en mineralen en de meeste soorten zijn goedkoper dan natuursteen tegels. Een groot voordeel aan dit type tegel is dat u een tegel geheel naar u smaak kan kiezen op het gebied van formaat, kleur en structuur. Bekende keramische tegelsoorten zijn:
Terracotta tegels, Faience tegels, Grestegels
Geschikte tegels voor iedere ruimte
Via de PEI-waarde (geeft aan hoe snel een tegel slijt) kunt u nagaan of de tegel die u mooi vindt geschikt is voor de ruimte die u wilt opknappen. De PEI-waarde vindt u op de verpakking van de tegel
Houtlook tegel
Bent u dol op het uiterlijk van een houten vloer maar wilt u zo min mogelijk onderhoud en een vloer die uw leven lang meegaat? Dan biedt de houtlook tegel uitkomst. deze vloer is wél geschikt voor vloerverwarming dus koude voeten behoren tot een ver verleden. Daarnaast zijn de houtlook tegels tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden.
Omschrijving Geschikte plaatsen
PEI-waarde 1 enkel als wandtegel wand
PEI-waarde 2 weinig of zonder schoenen wand, badkamer vloer
PEI-waarde 3 middelmatig gebruik met schoenen woonkamer, hal
PEI-waarde-4 meest veilige keuze waar veel gelopen trap, hal, winkels
PEI-waarde 5 industrieel gebruik bedrijfs pand
ˮ
Algemene tegelsoorten