Microcement en Microbeton
Vanwege de hardheid zijn microcement en microbeton geschikt voor vele toepassingen. Dit stucwerk kan aangebracht worden op zowel wanden als op vloeren. De kosten voor het stucen zijn afhankelijk van de frequentie waarmee het oppervlakte belast gaat worden. Als u bijvoorbeeld microbeton laat toepassen op een veel gebruikte vloer dan moet dit een hogere slijtvastheid hebben dan in een ruimte waarin het stucwerk op normale wijze belast wordt.
  Microbeton en microcement vinden hun oorsprong in ArgentiniŽ. Tegenwoordig worden deze afwerkingen overal ter wereld toegepast. Ze zijn zeer sterk, waterdicht en hygiŽnisch. Dankzij die eigenschappen worden ze vaak toegepast bij zowel particulieren als bedrijven in praktijken. Microbeton en microcement zijn te gebruiken voor een luxe, strakke look maar ook voor een warme en levendige uitstraling.
Volgende eigenschappen:
Microcement in natte ruimtes
Microcement heeft een fijne korrelgrootte en daardoor een hoge krasbestendigheid. Microcement heeft een dikte van ongeveer 1mm tot 2mm. Het kan op bijna iedere stevige ondergrond aangebracht worden. Op bijvoorbeeld bestaand stucwerk, hout, beton, metaal of tegels. Het is zowel binnen als buiten te gebruiken en is dan ook uiterst geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer. Bijkomend voordeel voor in de badkamer is dat microcement vanwege de naadloze afwerking zeer hygiŽnisch is.
Microbeton is dikker en nog sterker
Microbeton heeft dezelfde eigenschappen als microcement maar is sterker en dikker. Microbeton is nog harder dan microcement en daarom meer geschikt voor plaatsen die intensief gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloeren waarover veel gelopen wordt. Microbeton mag een maximale dikte hebben van 6mm tot 8mm. Dit betekent dat er patronen in aangebracht kunnen worden.
Renovatie
Het renoveren van bijvoorbeeld uw keuken of badkamer is doorgaans een dure aangelegenheid. Er moet gesloopt, opgeruimd en verbouwd worden; al met al een intensief karwei. Het voordeel van microcement en microbeton is dat u op eenvoudige wijze de keuken of badkamer in een nieuw jasje kunt steken. Het kan vaak direct op uw oude tegels en aanrechtblad aangebracht worden zodat er geen sloopwerk aan te pas komt. Binnen een paar dagen heeft u een hygiŽnische, slijtvaste en duurzame afwerking in huis.
Kleuren
Er is ontzettend veel keuze in kleuren. U kunt op deze manier op eenvoudige wijze een uitstraling kiezen die bij u en uw huis past. Een nieuwe look is in een handomdraai gecreŽerd door middel van dit praktische en multifunctionele stucwerk. Omdat het ook mogelijk is om de vloer er bij te betrekken kunt u verschillende ruimtes in elkaar laten overlopen.
ˮ
Vloeren standaard gebruik: vanaf Ä 135,- per m2
Vloeren intensief gebruik: vanaf Ä 155,- per m2
Wanden standaard gebruik: vanaf Ä 135,- per m2
Wanden in natte ruimte: vanaf Ä 155,- per m2
Aan te brengen op praktisch iedere ondergrond
Hoge krasbestendigheid
Waterdicht
Duurzaam
Weinig milieubelastend
Mogelijkheid om patronen aan te brengen (alleen met microbeton)
De prijzen van microcement en microbeton zijn ongeveer hetzelfde. U kunt hier van uit gaan gemiddelde arbeid en materiaalkosten voor het stucen.